Rock Valley Stables | Western Riding | Reining | Pensionstal | Trainingsstal

Lessen

Bij Rock Valley Stables kun je terecht voor diverse lessen in Western Riding; bij ons vind je altijd de juiste les en instructeur. Onze lespaarden zijn Reininggetraind en dus uitermate geschikt om alle aspecten van de sport op de juiste manier te leren en te oefenen. Ze zijn braaf en bomproof, dus ook beginners en kinderen rijden er zo mee weg.
Lessen op eigen paarden behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Heb je de basis van het paardrijden onder de knie, dan gaan we verder met de basis van Western Riding. Ook voor ruiters die zich vanuit een andere discipline willen laten omscholen zijn deze basislessen Western Riding zeer geschikt.

Ben je een gevorderde ruiter, dan werken we verder aan jouw techniek, ga je op een hand rijden en oefenen we de Reiningmanoeuvres.

(Semi-)professionele ruiters helpen wij ook graag verder en verwijzen we door naar onze trainingen.

Het is tevens mogelijk met je eigen paard les te krijgen bij jou op locatie (zowel privé- als groepslessen). Neem contact op voor de mogelijkheden.

Western Riding en Reining

Western Riding is een relatief kleine discipline binnen de ruitersport in Nederland. Sinds enkele jaren neemt de omvang van de sport toe en krijgen steeds meer (potentiële) ruiters interesse in deze tak van sport. Deze discpline vindt zijn oorsprong in het werk van de Amerikaanse cowboys en kan worden onderverdeeld in vier hoofdklassen: keuringen, dressuur, snelheidsspelen en werken met vee. Binnen Western Riding streven we naar een ‘willingly guided’ paard; een slim, braaf paard dat zich makkelijk laat leiden, meedenkt, hard werkt en alles wil doen voor zijn ruiter.

Rock Valley Stables is gespecialiseerd in Reining; het dressuuronderdeel binnen Western Riding. In de Reining zijn snelheid, souplesse, concentratie en samenwerking tussen paard en ruiter vereist. Reiningproeven worden in galop verreden en bestaan uit zogenaamde ‘patterns’ waarin manoeuvres als snelle en langzame cirkels, spins, sliding stops, rollbacks, rundowns, backups en vliegende galopswissels getoond worden. Paard en ruiter worden hierbij beoordeeld op correctheid, snelheid, wendbaarheid, samenwerking, reactievermogen en ontspannenheid.

Het meest gebruikte paardenras binnen Western Riding is de American Quarter Horse (en de American Paint Horse, het gevlekte broertje van de Quarter Horse). Deze vind je dan ook veelvuldig terug bij ons op stal.

Heb je helemaal geen ervaring met paardrijden en denk je misschien dat dat nodig is voordat je kunt beginnen met Western Riding? Niets is minder waar. De basis van paardrijden is in iedere discipline hetzelfde; leren opzadelen, zitten, sturen, kijken, met het paard omgaan, grondwerk en de beginselen van het rijden leer je uiteraard ook in onze lessen.

Meer weten?

Voor uitgebreide informatie over Western Riding en
Reining kun je even kijken bij:

Voorwaarden lessen

  • We hanteren een wisselend lesschema, dit kan per week verschillen. Vraag een van de instructeurs om de meest actuele tijden.
  • Een 10-rittenkaart is 12 weken geldig, tenzij door ziekte of overmacht de termijn verstrijkt. In overleg wordt de gemiste les verplaatst.
  • Een 10-rittenkaart is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.
  • Ingeplande lessen kunnen uiterlijk tot 24 uur van tevoren afgemeld worden, anders wordt de les in rekening gebracht.
  • Lessen gaan op alle nationale feestdagen (m.u.v. kerst) en tijdens alle (school)vakanties door.
  • Het dragen van een gepaste paardrijduitrusting tijdens de lessen is verplicht; minimaal een goed passende paardrijdcap met CE-keurmerk (géén fietshelm, skihelm of andersoortig) en schoenen/paardijlaarzen met hak). Voor een proefles kun je gebruik maken van een cap van ons en zijn schoenen die geen platte zool hebben voldoende. Ga je verder met lessen, dan wordt verwacht dat je zelf de juiste spullen aanschaft. Onze instructeurs kunnen kunnen je hierin adviseren.
  • Lessers worden minimaal 20 minuten voor aanvang van de les verwacht i.v.m. poetsen en opzadelen.